Babies

VSDSchild60x44Shantala Babymassage

Shantala is een ritmische massage die er op gericht is met aandacht en respect bezig te zijn met de baby wat het gevoel van geborgenheid versterkt en de emotionele en geestelijke ontwikkeling bevordert. De Franse arts Frederick Leboyer, bekend van zijn baanbrekend werk in de verloskunde en kindvriendelijke bevallingen, kwam in India in contact met moeder Shantala die haar kind masseerde, zoals zij dat geleerd had van haar moeder. Hij was enthousiast en was van mening dat ouders in het Westen, naast alle hygiënische verworvenheden van de moderne tijd, hun kinderen ook deze warmte en geborgenheid zouden moeten geven, zodat ze kunnen opgroeien tot emotioneel evenwichtige mensen..

Voor de baby en ouder

Ouders die geregeld babymassage toepassen zullen merken dat hun kindje lekkerder in zijn of haar vel zit en dat er tijdens de eerste maanden minder buikkrampen voorkomen. Daarbij stimuleert babymassage de zintuiglijke, motorische en emotionele ontwikkeling van het kind. Babymassage is een heel fijne manier om als ouder een sterke band op te bouwen met de baby. De babymassage zal er ook voor zorgen dat je meer zelfvertrouwen krijgt als ouder. Ook voor de vader is dit een ideale manier om actief deel te nemen aan de verzorging van de baby. Daarbij heeft de massage ook nog een ontspannende werking voor de gever.

Wanneer beginnen met babymassage

De cursus Shantala babymassage is geschikt voor alle baby’s vanaf 6 weken tot 9 maanden. De cursus wordt privé gegeven of in groepsverband met max. 4 ouders en baby’s, om iedereen voldoende aandacht te kunnen geven. Het geeft niet als het een poosje duurt eer je aan het masseren gewend bent, je baby zal zich beter ontspannen naarmate  jullie beide meer zelfvertrouwen krijgen in de massage.

Groepslessen of privé?

Ik geef groepslessen en privé lessen, dit kan bij mij thuis of bij jou thuis in je vertrouwde omgeving. Kijk naar je kindje en naar jezelf wat voor jullie het beste is.

Lestijden

De lessen vinden in overleg plaats.

Wil je liever alleen met een vriendin? Dat kan ook.

Heb je al een curus gevolgd maar wil je een korte herhaling? Dat kan, graag zelfs! Bel of mail voor de mogelijkheden.

%d bloggers liken dit: