Zwangerschapsmassage

Massage tijdens de zwangerschap

Wellmother is mijn Engelse site vol informatie en links.

zwangerschapsmassage

Vroeger was masseren tijdens de zwangerschap not done, gelukkig zijn de meningen daarover bijgesteld. In Engeland heb ik les gehad van Suzanne Yates van Well mother. Ze is een ervaren masseur en docent met veel kennis over masseren tijdens de zwangerschap.

Wat veel zwangere vrouwen tijdens de massage die ik geef voelen is respect en zachtheid. Als je zwanger bent wordt je vaak op een medische wijze benaderd, jij en jullie ongeboren kindje worden bevoeld en bekeken of alles goed gaat. Tijdens de massage is dit anders, dit is jullie momentje. Rustige muziek, olie en even tijdloos, jij bepaalt de massage.

In het voorgesprekje bespreken we de mogelijkheden en maken we een plan van aanpak.

Kim: Coby wist precies de plekken te vinden waar ik aandacht nodig had, omdat ze niet volgens een routine masseert is het elke keer een aangename verrassing als ik bij haar in de praktijk kom.

Futon of tafel
Sinds kort masseer ik op een futon, dit is een dikke mat op de grond. Deze is lekker zacht en geeft mij meer bewegingsvrijheid om jou een goede massage te geven.  Mocht je liever wel op de tafel gemasseerd willen worden dan kan dat ook. Ik werk al een paar jaar met het warmwatermatrasje (hydromassage) en soms maak ik ook gebruik van het matrasje op de futon. Geef je zelf even aan wat jij wilt?

Een zwangerschapsmassage kan gericht zijn op ontspanning maar kan ook klachten verminderen. Zoals rugpijn, rusteloze benen, spanningen en andere ongemakken.

Client: Coby weet een goede balans te vinden tussen het masseren van mijn zwangerschapsklachten en totale ontspanning. Zo had ik het me niet voorgesteld. Ik ben nog nooit eerder op een futon gemasseerd en vond het in het begin even raar, maar toen ik eenmaal lag… 1,5 uur een heeerlijk gevoel.

Aanstaande moeders die bij Alkmaar Massage een zwangerschapsmassage hebben geboekt krijgen korting wanneer ze een cursus Shantala babymassage willen volgen.

Voor meer informatie over hoe ik werk en wat ik aanbied ga naar www.wellmother.nl, dit is mijn Engelse site, hier kun je oefeningen vinden en meer zinvolle informatie.